Parafudr Olan Binalarda Güç Kaynağı Kullanmak

Elektrikli cihazların kesinti esnasında çalışmaya devam etmesi ve ani voltaj değişimlerinden ötürü zarar görmemesi için güç kaynağı kullanmak gerekiyor. Kesintisiz güç kaynağı (UPS) olarak bilinen cihazların temel işlevi, elektrik beslemesi sona erdiğinde bağlı olan cihazların çalışmalarına devam etmelerini sağlamaktır. Parafudr kullanılan tesisatlarda güç kaynağı entegrasyonu mümkündür. Ancak öncelikle güç kaynağının temel özelliklerinden bahsetmekte fayda var.

Güç Kaynağı Nedir?

UPS için bir güç rezervi aracıdır diyebiliriz. Şebekeye bağlıyken enerji depolayan güç kaynakları, kesinti esnasında devreye girerek cihazların çalışmasını sağlar. Jeneratörün aksine, devreye girmesi için beklemek gerekmez. Doğrudan cihazlara entegre edildikleri için, kesintiden etkilenmeden çalışmalarını sağlayabilirler.

Güç Kaynağı Parafudr İlişkisi

UPS, sadece enerji depolama işleminde kullanılmaz, ayrıca belli bir oranda stabilizasyon sağlar. Ancak yüksek gerilimin olduğu sistemlerde bu her zaman mümkün olmayabilir. Güç kaynağının doğru çalışabilmesi ve voltaj gerilimlerinden etkilenmemesi için sistemde parafudr ve iç yıldırımlık sistemlerinin olması gerekir.

Yorumlar