Parafudr Tek Başına Yeterli Mi?







Elektrik tesisatını yıldırımlardan korumak için parafudr kullanmak gerekiyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, parafudr paratonerden farklı olarak bir iç yıldırımlık sistemidir ve tesisattaki aşırı voltajı toprağa iletir. Bir yandan da sistemin çalışmaya devam etmesini sağlar. Tesisat için ciddi koruma sağlayan parafudr tek başına yeterli değildir ve çeşitli ekipmanlarla desteklenmesi gerekir.
Üst Limit Aşımı 
Her parafudrun kaldırabileceği bir üst limit bulunuyor. Örnek vermek gerekirse, bir parafudrun üst limiti 1000 birim ise, 1000 birimin üzerindeki voltaj akımlarında parafudr işe yaramayacaktır. Bu birimde voltaja maruz kalan parafudr bozulur ve bağlı olduğu sistemler savunmasız hâle gelir. Dolayısıyla voltaj aşımına karşı önlem almak tesisatların korunması açısından büyük öneme sahiptir.
Limit aşıldığı zaman parafudr devre dışı kalmakla kalmaz. Aynı zamanda patlama riski bulunur ve bu durum şebekeye ciddi zarar verir. Toprağa iletilemeyen voltajın tesisatta dolaşması can ve mal kaybıyla sonuçlanacak durumlara yol açacaktır. Bu yüzden sistemde parafudr olması korunma için yeterli bir önlem olarak kabul edilmez.

Ne Yapmalı?


İç yıldırımlık sistemlerinin çalışmayı sürdürebilmesi için bir voltaj dengeleyici ile desteklenmeleri gerekir. Şebekedeki voltajı makul seviyelere indiren bir ekipman parafudrların üst sınırının aşılmasını önleyecek ve hem cihazları hem de sistemi güvence altına alacaktır. Doğru ekipmanları kullanarak voltajın dengelenmesini sağlayabilir ve aşırı yüklenmeden kaynaklanan hasarları önleyebilirsiniz.
Trimbox, parafudr gibi sistemleri koruma altına alan en güvenilir cihaz olarak kabul edilebilir.
 

Neden Trimbox Kullanılmalı?


Trimbox, entegre edildiği tesisattaki voltajı düşüren bir cihazdır. Parafudrun aksine, yalnızca topraklama görevi görmez. Aynı zamanda bir regülatör olarak işlev görür ve bir yandan gelen voltajı toprağa ileterek diğer yandan elektrik oranını makul seviyelere çeker ve olası kazaları önler.
Trimbox kullanılan yerlerde parafudr ve regülatör kullanma ihtiyacı yoktur. Trimbox, voltaj dengesizliklerini otomatik olarak algılayarak düşürür ve sistemi güvenceye alır. Bu bakımdan, parafudr yerine kullanılabileceği gibi, parafudr olan sistemlerde de bu cihazları korumaya alabilir. Bunun dışında, parafudrları ve bağlı olduğu sistemleri kesin olarak koruyacak başka bir cihazın olmadığını da belirtmek gerekiyor.

 

Yorumlar

  1. Pendant Tingles (Tinium Cross Necklace) - Titsanium Cross Necklace
    Perfect for 2019 ford edge titanium for sale your next tattoo or project project. The Tini-Tinium cross necklace micro touch titanium trim is crafted with citizen titanium dive watch a dense material, and a 2018 ford fusion hybrid titanium dense,  Rating: 5 · ‎10 reviews · ‎$13.95 titanium bmx frame · ‎In stock

    YanıtlaSil

Yorum Gönder