Parafudr Voltaj Aşımına Karşı Ne Yapılmalıdır?

parafudr voltaj aşımı
Parafudr, bazı durumlarda elektrik tesislerinin güvenliğini sağlamak için tek başına yeterli olmayabilir. Ayrıca son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan bir buluş, parafudrun işlevini de tek başına görüyor ve yüksek güvenlik sağlıyor. Ancak önce parafudrların yetersiz kaldığı durumlardan bahsetmek gerekiyor.

Parafudr Voltaj Aşımı Durumunda Ne Olur?

Bilindiği gibi, parafudrların temel işlevi yıldırım gibi etkenlerden kaynaklanan ani voltaj akımlarını topraklamak ve elektrik sistemlerine zarar vermesini önlemektir. Ancak yıldırımın şiddeti parafudrun kaldırabileceği miktarın üzerinde olabilir.

Parafudrları belli aralıklarla monte etmek bir nebze fayda sağlayacaktır. Diğer yandan, tek bir cihazdaki bozulma bile geniş sistemlerin zarar görmesine sebep olur. Parafudları sık sık kontrol etmek mümkün olmayabilir, dolayısıyla voltaj aşımını sadece parafudr kullanarak tamamen önlemek mümkün değildir.

Diğer yandan, parafudr yıldırımdan gelen yüksek voltajı yönlendirebilir ancak statik elektrik oluşumunu önleyemez. Yıldırım ile gelen voltaj, parafudrun üst limitinin altında olsa bile, statik elektrikle etkileşime geçtiğinde büyük hasara sebep olabilir. Tüm bunları önlemek için bir Trimbox kullanmak gerekir.

Trimbox, tek başına parafudr işlevi gören bir cihaz. Dolayısıyla Trimbox kullanılan yerlerde parafudr kullanmak gerekmiyor. Ancak mevcut parafudr sistemlerini Trimbox ile güvence altına almak mümkün.

Trimbox, voltajı düşürerek elektrik sistemlerinin güvenliğini sağlamaktadır. Parafudr arızalarından ve statik elektrikten kaynaklı sorunları yaşamamak için mutlaka edinmeniz gerekir. 

Yorumlar