Parafudr ile Regülatör Sistemlerini Korumak

parafudr regülatör


Her cihazın ve sistemin gereksinim duyduğu bir voltaj oranı vardır. Regülatör adı verilen cihazlar, şebekeden gelen voltajı sistemlerin ihtiyaç duyduğu ölçüde ayarlamak için kullanılır. Ancak diğer bütün sistemler gibi, yıldırımdan gelen akımlardan korunabilmeleri için parafudr kullanmak gerekir.

Regülatör Nedir?
parafudr, regülatörVoltaj regülatörlerinin temel amacı, voltaji güvenli ve verimli bir şekilde kullanılacak biçimde ayarlamaktır. Detaylı bilgi edinmek için regülatör nedir başlıklı bu makaleyi okuyabilirsiniz. Ancak temel bir tanım yapmak gerekirse, voltaji ihtiyaca göre ayarlayan, yüksek ve alçak dalgalanmaları ekleyen bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Parafudr Regülatörler İçin Neden Gereklidir?

Regülatörlerin belli bir voltaj üst sınırı vardır. Sistemde yüksek voltaj dalgalanması olduğunda, regüle etmekte zorlanabilirler. Bu durum regülatörleri bozacağı gibi, sistemlere gereğinden fazla ya da az akım gitmesine sebep olarak ciddi zararlara yol açabilir. Bu yüzden regülatör kullanılan bölgelere mutlaka parafudr montajı yapılması gerekir.

Regülatör Koruması Nasıl Sağlanır?

Parafudr, regülatöre doğrudan bağlanmaz. Ancak panoya bağlanarak regülatöre gelen voltajı düşürmek ve yıldırım gibi ekstrem durumlarda korumaya almak mümkün.

Yorumlar