Parafudr Ayırıcısı Nedir ve Neden Gereklidir?

parafudr ayırıcısı

Voltaj dengelenmesine karşı elektrik sistemlerinin güvenliğini sağlayabilmek için parafudrların parafudr ayırıcısı ile desteklenmesi gerekir. Bu parçalar ani durumlarda güvenlik sağlamak için önemlidir. 

Güvenlik sağlamak için öncelikle elektrik sistemlerine uygun voltaj ayarında bir parafudr seçmeniz gerekir. Ancak bu her zaman kesin bir sonuç vermez. Çünkü yıldırım gibi ekstrem durumlarda sistemlerdeki voltajın ne kadar yükseğe çıkacağını bilemezsiniz. Böyle durumlarda sistemlerinizin yanmasını önlemek için bir parafudr ayırıcısı monte etmeniz gerekir.

Parafudr Ayırıcısı Nedir?

Akım değerlerinin üzerinde bir boşalma görüldüğünde, parafudru sistemlerden ayırmak için kullanılan eklenti bu şekilde adlandırılır. Parafudr, kaldırabileceğinin üzerinde bir akım geçirdiği parafudr ayırıcısı gerekir. Bu sayede hem aşırı voltaj sirkülasyonu engellenir hem de arızalı parafudrlar daha kolay tespit edilebilir.
parafudr ayırıcısı
zaman hasarlanır. Bu hasarın elektrik sistemlerine zarar vermesini önlemek ve yüksek akımla olan senkronizasyonu kesmek için ise

Parafudr Ayırıcısı Neden Gereklidir?

Akım değerlerinin üzerinde bir voltaj sirkülasyonuna uğrayan parafudrun arızalanması ve hasar görmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bilindiği gibi parafudr sistemlere monte olarak çalışır ve yüksek voltaj esnasında çalışmanın devam etmesine yarar. Arızalı bir parafudr geçirgen olacağı için, tesisatın zarar görmesine sebep olabilir. Bu yüzden zararları tamamen önlemek için parafudr ayırıcısı kullanılmalıdır. 

Yorumlar